Spellbooks and Recipes

Popular Posts

Blog Archive

Witch Library

Pageviews

Powered by Blogger.
Copyright © My Spiritual Path | Powered by Blogger
Design by Rachel | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates | Living with Magick

Saturday 6 July 2013

Posted       Edit Entry
Extragerea Runelor

Autor ASTERION

Dupa cum am promis ^in articolul precedent, acum ne vom ocupa de metodele de extragere, de asezare si de interpretare a runelor.

Cea mai simpla este extragerea unei singure rune. Tipul de ^intrebare menit pentru acest tip de extragere este cel scurt si concis. Putem pune o ^intrebare al carei raspuns sa fie Da sau Nu. Dupa rugaciunea de ^inceput, vom extrage o singura runa, cu ochii ^inchisi, si o vom aseza ^in fata noastra ^in pozitia verticala care ne vine cel mai la ^indem^ana. Deschiz^and ochii, vom vedea daca este ^intoarsa cu fata sau cu spartele. Daca este cu spatele, o vom ^intoarce lateral, rotind-o pe orizontala, nu vertical. Aici sunt patru posibilitati. Prima este runa Wyrd. ^In fiecare set exista o runa goala, neinscriptionata, aceasta reprezinta aspectul karmic ^in viziunea multora, desi nu exista vreo dovada a existentei istorice a unei rune goale. ^Intrebarea pe care am pus-o este fie prost formulata, fie nu putem afla raspunsul din pricini ce tin de Planul Divin. ^Intrebarea se va am^ana. Daca vom extrage prin absurd de trei ori runa Wyrd la aceeasi ^intrebare, este bine sa nu mai punem aceasta ^intrebare din moment ce nu trebuie sa aflam raspunsul. A doua posibilitate este extragerea unei rune aflate ^in pozitie normala, caz ^in care raspunsul este afirmativ. O runa ^in pozitie inversata este un raspuns negativ, cea de-a treia posibilitate. ^In cel de-al patrulea caz, runa extrasa poate fi una din cele noua rune simetrice. Acestea arata la fel oricum le pozitionam, ceea ce ^inseamna ca lucrurile sunt ^impartite. Fie ^intrebarea este prea generala, fie raspunsul depinde de actiunea pe care o vom face.

Spre exemplu, o ^intrebare mult prea generala ar fi "Voi lua permisul de conducere?" Da si nu... Poate ^il vom lua, ^insa abia din cea dea zecea ^incercare. Daca nu mentionam detalii specifice, vom primi raspunsuri corecte, dar inutile. O femeie poate ^intreba: "Ma voi casatori ^in Iulie?" si poate primi raspunsul Da. Acum, poate fi luna Iulie a anului curent sau luna Iulie a anului 2057! Raspunsul este corect, dar inutil... ^Intrebarea corecta ar fi inclus si anul. Un exemplu de ^intrebare cu raspuns variabil ar fi "Voi fi bogat?" Acest lucru depinde ^in ^intregime de noi, c^at de mult muncim au c^at de putin actionam. O alta extragere simpla este aflarea unui detaliu legat de o anumita situatie sau persoana. Este teribil de general raspunsul, asa ca vom avea grija sa interpretam corect. ^Intrebam lucruri de genul: "Cum va fi ziua de astazi?" sau "Cum este persoana X?", pentru a ne putea face o idee despre ceea ce avem ^inainte. O extragere putin mai complexa este extragerea a trei rune. Vom scoate pe r^and trei rune, cu ochii ^inchisi, si vom rosti ^in g^and ce reprezinta. Putem extrage astfel: "Trecut, Prezent, Viitor", "Motiv, Situatie, Rezultat", "Problema, Manifestare, Rezolvare", "Afectiune, Boala, Tratament", posibilitatile sunt infinite. Este cea mai rapida si mai precisa extragere scurta, iar daca aprofundam ^intelesul fiecarei rune putem afla lucruri uimitor de precise. Putem ^intelege mai bine unele situatii care ne sunt neclare, putem descoperi motivatiile ascunse ale anumitor persoane din jurul nostru si putem afla cheia sau rezolvarea optima pentru tot felul de probleme. Odata aflata cauza unei probleme, ^intelegerea ei sporeste iar felul ^in care trebuie sa actionam devine cu mult mai clar.

Exista deasemenea si modalitati mai complexe de a aranja runele extrase, precum Caile Destinului, Roata Saptam^anii, Roata Anului sau Roata Caselor. Roata destinului foloseste sase rune. Prima este cea mai de jos, a doua se pune deasupra ei, a treia deasupra celorlalte doua, si a patra la fel. A cincea se va plasa ^in st^anga iar a sasea ^in dreapta, modelul seman^and cu un copac, cu un trident sau cu runa Eihwaz. Prima runa simbolizeaza cauzele primare, karmice, ale problemei, sau lectia de viata care ^ii este radacina, ceea ce avem de ^invatat din ea pentru a putea trece mai departe. A doua reprezinta trecutul, ceea ce deja s-a petrecut, si felul ^in care problema a luat amploare. A treia runa esste prezentul, felul ^in care problema noastra arata acum, ^in timp ce urmatoarele trei sunt posibilitatile viitoare. A patra, cea din mijloc, este situatia la care se ajunge daca nu intervenim ^in niciun fel, daca ne lasam pur si simplu la voia ^int^amplarii, daca ignoram sau daca am^anam rezolvarea problemei. Cea din St^anga este calea negativa, ^in care actionam egoist, distructiv sau delasator, este cazul ^in care gresim si mai mult si ne afundam ^in necaz si mai tare. Ultima runa este calea pozitiva, ^in care actionam ^in mod corect, ^intelept, rational si neam^anat.

Aplicatiile sunt practic nesf^arsite, ^in functie de natura problemei, de factorii luati ^in consideratie si de felul ^in care privim problema ^in discutie. Roata saptam^anii este destul de simpla: asa cum ^ii spune si numele, extragem sapte rune si le pozitionam fie ^in cerc, fie liniar, reprezent^and fiecare c^ate o zi din saptam^ana. Extragerea se face la rasaritul Soarelui, ^in prima zi a noii saptam^ani. Semnificatiile pot fi generale ("Cum va fi saptam^ana aceasta?") au precise ( "Cum va evolua starea sanatatii lui X saptam^ana aceasta?", "Cum va evolua afacerea mea saptam^ana aceasta?",etc). Urmatoarele sunt la fel de simple. Roata Anului foloseste 12 rune, fiecare pentru c^ate o luna a anului, iar extragerea se face ^in noaptea Anului Nou, sau ^in dimineata zilei de 1 Ianuarie la rasaritul Soarelui. Roata Caselor se poate face oric^and, atribuind fiecarei rune semnificatia caselor astrologice. Se poate face si ziua nasterii, pentru a afla detalii despre natura personalitatii sau destinului unui om.

P^ana si cariera, viata sentimentala sau evolutia spirituala a unui copil se poate prevedea cu ajutorul runelor, pun^andu-l pe acesta sa extraga c^ate o runa pentru fiecare, dupa botez, asa cum la rom^ani, la taierea motului copilul alege un anumit obiect semnificativ. Cu aceste detalii ^in minte, vom purcede spre analiza primului set de opt rune, Aettul Freyei...

Reference: mysteryvoodoo.blogspot.com