Spellbooks and Recipes

Popular Posts

Blog Archive

Witch Library

Pageviews

Powered by Blogger.
Copyright © My Spiritual Path | Powered by Blogger
Design by Rachel | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates | Living with Magick

Thursday 11 December 2014

Posted       Edit Entry
Elementalii Focului

Asterion

Cea de a patra categorie de fiinte ce salasluiesc ^in lumile elementale, de care ne vom ocupa acum, este cea a salamandrelor, sau spiritele focului.

Mult mai subtil dec^at Apa si Pam^antul, dar mai activ si mai dinamic dec^at aerul, elementul Foc este ^intruparea principiului activ pur ^in lumea celor patru elemente. Fiintele care corespund acestui regat, sau zona vibrationala, sunt extrem de active si ^isi fac simtita prezenta relativ usor atunci c^and doresc. Fiecare fenomen legat de electricitate, fie ea naturala sau artificiala, de foc sau de caldura, este supravegheat de fiinte ale focului si ghidat spre echilibru, ^in folosul tuturor locuitorilor Terrei, fie ei fizici sau subtili.

Salamandrele poarta acest nume colectiv ^in mod conventional, nefiind numai de gen feminin, maidegraba masculini preponderent. Elementalii din stagiile joase ale ierarhiei au o viata relativ scurta, exist^and chiar si pentru c^ateva momente. Natura lor este dinamica si efemera, ^insa energia lor vitala se reabsoarbe rapid ^in materia regatului elemental si alte fiinte iau nastere. Fiecare foc are salamandra lui, fiecare lum^anare arsa are deasemenea spiritul sau care ia constiinta, are grija de materializarea focului iar apoi moare odata cu acesta. Fiecare foc, cuptor, sau incendiu, au la fel, fiintele lor.

Dincolo de aceste fiinte relativ limitate ca inteligenta si viata exista salamandre cu durate mai mari de viata, care poseda constiinte individuale, dar totusi sunt una cu restul salamndrelor datorita elementului fundamental care le leaga constiintele. Peste aceste fiinte se situeaza regii elementelor sau maestii salamandre, acestia av^and puteri deosebite, functii precise ^in desfasurarea treburilor ^in domeniul focului si vieti extrem de lungi, c^ateodata de sute de mii de ani, nefiind ^insa nemuritori, la fel ca restul fiintelor elementale. Cu acestia trateaza de obicei magicienii sau vrajitorii. De cele mai multe ori magicienii cer acestor regi sa le acorde drept servitori elementali pentru a realiza diferite treburi pentru ei, ^insa acest lucru nu este ceva negativ, servirea magicianului fiind pentru fiinta focului o datorie de onoare fata de regele sau si fata de Dumnezeu, care ^ii va permite sa se dezvolte pe linie spirituala.

Multi dintre regii elementali au fost ei ^insisi servitori si si-au c^astigat dreptul de a ajunge guvernatori, legea karmei benefice action^and la fel si ^in Regatul Focului. Regii focului sunt fiinte extrem de evoluate, supuse vointei Divine. Ei supravegheaza activitatea vulcanilor si focurilor subterane, electricitatea atmosferica si descarcarile electrice si tot ce tine de foc. Contactul magicianului bine pregatit cu aceste fiinte ^ii poate aduce cunostinte amanuntite despre folosirea elementului subtil Foc, at^at ^in interiorul corpului, c^at si ^in exterior. Este de ^inteles ca si fara stirea noastra, elementalii focului actioneaza ^in jurul nostru, acolo unde sunt chemati ^in mod intuitiv, chiar si fara stirea noastra.

Grija principala a acestor fiinte este modul ^in care omul a gresit fata de natura si de Mama Pam^ant folosind ^in mod nesabuit elementul Focului: folosirea combustibililor fosili, at^at ^in industrie c^at si ^in autovehicule, a adus prin ardere un dezechilibru imens ^in straturile atmosferice at^at de necesare omului si celorlalte fiinte constiente. Lumina si caldura care au fost ^inmagazinate timp de milioane de ani ^in carbuni, petrol si alte resurse similare au fost eliberate ^in mai putin de o suta de ani, ceea ce la nivel planetar poate fi considerat o catastrofa. Acest lucru a adus un puternic dezechilibru ^intre elementele Apa si Aer, fiind treptat afectate toate sferele vietii, ^in natura totul fiind codependent. ^Intelepciunea acestor fiinte trebuie apreciata atunci c^and ne sfatuiesc sa folosim cu mare cumpatare elementul Foc, efectele secundare fiind nu numai neplacute, dar put^and sa influenteze starea atmosferei si a ecosistemului dincolo de posibilitatile noastre de a mai repara ceva. ^In schimb, tot elementul Foc poate ajuta tehnologia umana, ^insa resursele fosile nu sunt raspunsul. Tehnologiile de propulsie bazate pe energie solara si hidrogen tin deasemenea de Regatul Focului, iar ^inteleptii focului si savantii regatului salamandrelor lucreaza ^in subtil pentru a ajuta pe cei care fac demersuri stiintifice ^in aceasta privinta.

Daca doriti sa va ^imbunatatiti relatia cu acest element, aprindeti o lum^anare si spuneti o rugaciune pentru cineva care are nevoie. Salamandrele vor fi mai mult dec^at bucuroase sa ajute acolo unde este cazul. C^and faceti un foc, fie ^in padure, fie acasa, sfintiti-l si adresati o rugaciune Tatalui Ceresc, c^and aprindeti lumina sau va bucurati de caldura Soarelui, multumiti Tatalui pentru lucrarea pe care o face prin intermediul focului. Si nu ^in ultimul r^and, tineti ^in voi focul adevarului si iubirii, care nu este altul dec^at Lumina!

Credit: new-generation-witch.blogspot.com